100% schadevergoeding bij verkeersongevallen

In Nederland geldt als hoofdregel dat iedereen zijn eigen schade draagt, tenzij een ander de schade veroorzaakt. Na een ongeluk wordt eerst onderzocht wie er aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeval. Is de aansprakelijkheid door de verzekeraar van de veroorzaker erkend, dan wordt uw schade in beginsel 100% vergoed. Deze vergoedingsplicht kan naar beneden worden bijgesteld als er sprake is van eigen schuld, bijvoorbeeld als u geen gordel heeft gedragen of als u zelf ook evidente verkeersfouten heeft gemaakt. Het is dus belangrijk om direct na een ongeval de feiten helder te krijgen. Maak dus direct foto’s van de betrokken voertuigen en noteer de NAW-gegevens van getuigen. Neem de tijd om het aanrijdingsformulier in te vullen en zet pas een handtekening nadat beide partijen het formulier hebben ingevuld en u kunt instemmen met de inhoud en de situatieschets.

Omdat je niet altijd afhankelijk wilt zijn van de verzekeraar van een ander, sluiten mensen steeds vaker een schadeverzekering inzittenden (SVI) af. Ik zou iedereen willen aanraden deze verzekering af te sluiten als je auto, motor of brommer rijdt. De premie is slechts een paar euro per maand en als je betrokken raakt bij een ongeval heb je ten aanzien van je persoonlijke letselschade een keuze. Je kunt de verzekeraar van de veroorzaker aanspreken of je kunt naar je eigen verzekeraar gaan. Deze keuze is soms goud waard. Stel je voor dat je tijdens je vakantie in Duitsland wordt aangereden door een Fransman die in een auto rijdt met Italiaans kenteken. Het is dan wel zo prettig je schade te kunnen regelen met een Nederlandse verzekeraar naar Nederlands recht. Verder is van belang dat eenzijdige ongevallen ook zijn gedekt. Eigen schuld speelt dus geen rol bij deze verzekering.

Nadat de aansprakelijkheid is erkend en/of polisdekking is verleend, is het belangrijk de medische gevolgen in kaart te brengen. Zorg ervoor dat je direct na een ongeval onder behandeling komt, zodat het letsel in het dossier wordt vastgelegd. De inschakeling van een medisch adviseur is hierbij erg belangrijk. Uw advocaat kan dit regelen. Het is pas verstandig een zaak definitief met een verzekeraar te regelen, als er sprake is van een medische eindtoestand. Hiervan is pas sprake als er geen spectaculaire verbetering of verslechtering van uw gezondheidssituatie te verwachten valt. Kortom: regel niet definitief als je nog onder behandeling staat.

Tijdens uw herstel moet uw schade worden vergoed. Mijn advies is een map te pakken en alle nota’s hierin te bewaren. Als u voldoende bewijs heeft, is een verzekeraar eerder genegen voorschotten op uw schade te betalen.

Heeft u zelf een verkeersongeval gehad en wilt u 100% schadevergoeding, neem dan vrijblijvend contact met mij op via telefoonnummer 0546 – 745 462. U kunt mij ook een e-mail sturen: stals@expertadvocaten.nl. Als u wilt, kom ik bij u thuis voor een kennismakingsgesprek. U bent ook welkom op ons kantoor in Almelo. Ik wens u een gezond en veilig 2018.Meer weten wij helpen graag!

CONTACT