Kinderen uit de Knel

‘Kinderen uit de knel’ is een programma voor gezinnen die verwikkeld zijn in een echtscheiding. Het programma dat door heel Nederland wordt aangeboden, is ontstaan uit een samenwerking tussen het Kinder- en Jeugdtraumacentrum (KJTC) en het Lorentzhuis.

Met ‘Kinderen uit de knel’ worden gescheiden ouders die verwikkeld zijn in een strijd, de complexe scheiding, geholpen bij het doorbreken van hun destructieve patronen. De behandeling gebeurt in twee groepen: een kindergroep en een parallel lopende oudergroep, bestaande uit zes ouderparen. Ouders krijgen tijdens acht sessies van therapeuten handvatten aangereikt waarmee ze de strijd kunnen stoppen en een nieuwe weg kunnen inslaan. In de groep worden ouders geconfronteerd met hun eigen gedrag, maar kunnen ze ook herkenning vinden bij andere ouders en elkaar daardoor helpen. Kinderen vinden in hun groep vooral erkenning en herkenning. Zij worden gemotiveerd om hun gevoelens en gedachten over de strijd van hun ouders te uiten. Meedoen aan het programma kan op eigen initiatief, maar het komt ook voor dat ouders worden verwezen door hulpverleners, advocaten, mediators of de rechtbank. Er zijn inmiddels meerdere aanbieders van het programma.

Bron: www.verderonline.nl de site van de Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Mr. Anne Oude Ophuis en mr. Loes Eshuis-Nijmeijer zijn gespecialiseerd in het familierecht. Mocht u vragen over het vorenstaande hebben, dan kunt u met één van hen contact opnemen.Meer weten wij helpen graag!

CONTACT