Nieuwsberichten

Kinderen op kosten van de stiefouder?

In deze column geeft mw. mr. Anne Oude Ophuis, advocaat bij Expert Advocaten te Almelo informatie over een actuele ontwikkeling in de rechtspraak over kinderalimentatie. Anne is gespecialiseerd op het gebied van Familierecht (o.a. echtscheiding, alimentatie, omgangsregelingen) en houdt zich tevens bezig met Erfrecht en Arbeidsrecht.

Wat is mediation?

In deze column vertelt Loes Eshuis-Nijmeijer, advocate en mediator bij Expert Advocaten gevestigd aan de Wierdensestraat 31 in Almelo, meer over wat mediation inhoudt. Loes is gespecialiseerd op het gebied van Familierecht (o.a. echtscheiding, alimentatie, omgangsregelingen) en Arbeidsrecht.

Ik ben gescheiden, kan ik zomaar verhuizen met de kinderen?

In deze column vertelt Loes Eshuis-Nijmeijer, advocate en mediator bij Expert Advocaten gevestigd aan de Wierdensestraat 31 in Almelo, meer over verhuizen met kinderen na een scheiding. Loes is gespecialiseerd op het gebied van Familierecht (o.a. echtscheiding, alimentatie, omgangsregelingen) en Arbeidsrecht.

Alleen met kind op vakantie? Let op!

De zomervakantie staat voor de deur. Dit betekent dat veel mensen met hun kinderen op (vlieg)vakantie zullen gaan. Waar ouders niet altijd bij stil staan is dat als één ouder met de kinderen op vakantie gaat, de andere ouder meestal toestemming moet geven. Dat heeft alles te maken met wie het gezag heeft over het kind. Neem je de kinderen mee naar het buitenland zonder toestemming van de andere ouder met gezag, dan noemen we dat: een minderjarige onttrekken aan het ouderlijk gezag. Dat betekent dat u – vaak onterecht – kunt worden verdacht van internationale kinderontvoering. Dit kan tot gevolg hebben dat de vakantie geen doorgang kan vinden. Belangrijk dus om goed bij stil te staan voordat u vertrekt!

Ik ben 12 jaar en ik mag bepalen!?

In deze column vertelt Loes Eshuis-Nijmeijer, advocate en mediator bij Expert Advocaten gevestigd aan de Wierdensestraat 31 in Almelo, meer over de rechten van kinderen van 12 jaar en ouder. Loes is gespecialiseerd op het gebied van Familierecht (o.a. echtscheiding, alimentatie, omgangsregelingen) en Arbeidsrecht.

100% schadevergoeding bij verkeersongevallen

Voor het stoplicht word je door een auto aangereden. Als fietser word je aangetikt door een scooter en als voetganger word je aangereden door een scootmobiel. Jaarlijks vinden er duizenden verkeersongevallen plaats. Voor slachtoffers zijn de financiële gevolgen vaak groot. De vraag is dan hoe je 100% schadevergoeding kunt ontvangen? In deze column vertelt Erik-Wim Stals hoe je dit kunt bereiken. Erik-Wim is een gespecialiseerde LSA letselschade advocaat werkzaam bij Expert Advocaten in Almelo.

Schadevergoeding bij gewelds- en zedendelicten

Je bent lichamelijk of geestelijk mishandeld, je bent (per ongeluk) betrokken geraakt bij een vechtpartij tijdens het uitgaan of je bent het slachtoffer van seksueel misbruik. In alle drie de gevallen heeft dit een enorme impact op je leven. Je gaat vervolgens aan de slag met je lichamelijke en psychische herstel, maar je merkt ook dat er financiële schade ontstaat, bijvoorbeeld omdat je (tijdelijk) niet meer kunt werken. De vraag is dan wat je kunt doen om deze schade te verhalen op de dader? In deze column vertelt Erik-Wim Stals over gewelds- en zedendelicten. Erik-Wim is een gespecialiseerde LSA letselschade advocaat werkzaam bij Expert Advocaten in Almelo.

Medische missers

Een foute diagnose. Het verkeerde been wordt geamputeerd. Een mislukte borstvergroting. Allemaal zijn dit voorbeelden van medische kunstfouten. Maar wanneer kun je een arts nu met succes aanspreken en bij wie kun je schadevergoeding vorderen? In deze column vertelt Erik-Wim Stals over medische kunstfouten. Erik-Wim is een gespecialiseerde LSA letselschade advocaat werkzaam bij Expert Advocaten in Almelo.

Een ongeluk op het werk

Een ongeluk op het werk zit in een klein hoekje. Een val van een bouwsteiger, een ongeval met een heftruck, een ongeluk tijdens een bedrijfsuitje, een foute grap van een collega of een auto-ongeluk tijdens woon-werkverkeer. Dergelijk ongevallen zijn helaas aan de orde van de dag. Werknemers weten vaak niet wat ze moeten doen. Hoe zal mijn baas reageren als ik over aansprakelijkheid begin? Zal de relatie met mijn baas hierdoor verslechteren? Zal ik mijn baan nog wel kunnen houden? In deze column vertelt Erik-Wim Stals over bedrijfsongevallen. Erik-Wim is een gespecialiseerde LSA letselschade advocaat werkzaam bij Expert Advocaten in Almelo.

Geen ontslag voor piloot van Transavia

In deze column vertelt Loes Eshuis-Nijmeijer, advocate en mediator bij Expert Advocaten gevestigd aan de Wierdensestraat 31 in Almelo, meer over de rechten van een werknemer bij ontslag. Loes is gespecialiseerd op het gebied van Familierecht en Arbeidsrecht.

Hoeveel smartengeld kan ik krijgen?

Iedereen kent de term “smartengeld”. Toch bestaat er veel onduidelijkheid over deze term. Wat is smartengeld precies? Wanneer heb je er recht op? Hoeveel kun je krijgen en waarvan is dat afhankelijk? In deze column vertelt Erik-Wim Stals over smartengeld. Erik-Wim is een gespecialiseerde LSA letselschade advocaat werkzaam bij Expert Advocaten in Almelo.

Kinderen uit de Knel

‘Kinderen uit de knel’ is een programma voor gezinnen die verwikkeld zijn in een echtscheiding. Het programma dat door heel Nederland wordt aangeboden, is ontstaan uit een samenwerking tussen het Kinder- en Jeugdtraumacentrum (KJTC) en het Lorentzhuis.
Met ‘Kinderen uit de knel’ worden gescheiden ouders die verwikkeld zijn in een strijd, de complexe scheiding, geholpen bij het doorbreken van hun destructieve patronen.

Voorstel: Ongehuwde vaders moeten automatisch gezag krijgen

‘Ongehuwde vaders moeten automatisch gezag krijgen over hun kind.’ Dat meldt de D66. Daarom is de partij bezig met het opstellen van een initiatiefwetsvoorstel. Op dit moment krijgen enkel getrouwde stellen beiden automatisch het gezag over kinderen die tijdens hun huwelijk worden geboren. Het wetsvoorstel kan problemen in ongewenste situaties voorkomen, aldus vFAS-voorzitter Dianne Kroezen in het AD. ‘Je hebt een discussiepunt minder als je uit elkaar gaat.’

Concurrentiebeding in arbeidsovereenkomst

Op grond van nieuwe wetgeving die in januari 2015 is ingevoerd, is het niet langer mogelijk om een concurrentiebeding op te nemen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Dit kan alleen als er in het concurrentiebeding een schriftelijke motivering wordt opgenomen waarin wordt aangegeven dat het noodzakelijk is om een concurrentiebeding op te nemen vanwege een zwaarwegend bedrijfsbelang.

Partneralimentatie eisen, tot hoe lang kan dat?

Na scheiding ontstaat er een alimentatieplicht. Dit houdt in de meeste gevallen in dat de meest verdienende partner alimentatie betaalt aan de minst verdienende partner. De hoogte van het alimentatiebedrag wordt bepaald aan de hand van het inkomen. Wanneer een ex-partner na scheiding niet in zijn of haar eigen onderhoud kan voorzien, ontvangt hij of zij normaal gesproken direct na scheiding partneralimentatie.

Trouwen in de toekomst standaard op huwelijkse voorwaarden

Trouwen in gemeenschap van goederen moet niet meer standaard zijn als het aan de coalitiepartijen en D66 ligt. Woensdag 17 februari 2016 werd in de Tweede Kamer een initiatiefwetsvoorstel behandeld waarin staat dat een huwelijk in gemeenschap van goederen voortaan bij de notaris moet worden geregeld.In een testament heeft een erflater zijn of haar wil bepaald ten aanzien van het eigen vermogen. Zo staat in het testament vermeld wie de erfgenamen zijn en/of voorschriften over de wijze waarop de nalatenschap moet worden afgewikkeld.

Hoe verloopt een letselschadezaak?

Ieder schaderegelingsproces verloopt anders. Er valt echter wel een grote lijn in aan te brengen. Hierbij het meest voorkomende ‘stappenplan’

Opening kantoor

Op vrijdag 29 september 2016 was de officiële opening van ons kantoor. Het was een gezellige dag en avond! We willen iedereen bedanken voor hun komst, adviezen, steun en leuke

Erik-Wim Stals

Erik-Wim is de specialist op het gebied van de afhandeling van letselschadezaken. Hij is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Erik-Wim is sinds 2007 advocaat en medeoprichter van dit kantoor. Naast letselschadezaken behandelt Erik-Wim ook zaken op het gebied van sociale zekerheid. Erik-Wim heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied “Letselschaderecht” geregistreerd.

Anne Oude Ophuis

Anne is een gedreven advocate gespecialiseerd in het familierecht. Ze is sinds 2010 advocaat en vanaf 2013 lid van de vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFas). Naast advocaat is zij tevens werkzaam als scheidingsmediator. Anne behandelt ook zaken op het gebied van erfrecht en sociale zekerheid. Zij is medeoprichter van dit kantoor.

Loes Eshuis-Nijmeijer

Sinds 2010 is Loes als advocaat werkzaam. Haar expertise is familierecht, zij is vanaf 2014 lid van de Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFas). Loes is tevens scheidingsmediator en medeoprichter van dit kantoor. Naast haar passie voor familierecht behandelt zij ook zaken op het gebied van arbeidsrecht en verbintenissenrecht.


Meer weten wij helpen graag!

CONTACT