Letselschade

Wat is letselschade?

Door het toedoen van een ander kan je leven plotseling op de kop staan. Je kunt (tijdelijk) niet meer werken, het huishouden is een puinhoop, de tuin is een rommel en je kunt niet meer de ouder of echtgenoot zijn die je voor het ongeval was. Ondertussen moeten de vaste lasten gewoon worden betaald. Kortom: letselschade kan vergaande gevolgen hebben voor jezelf en je familie.

Letselschade (ook overlijdensschade valt hieronder) is de schade die je oploopt als gevolg van een bepaalde gebeurtenis. Vaak wordt de schade veroorzaakt door een ander, maar dit hoeft niet altijd. Je kunt denken aan:

  • Verkeersongevallenen
  • Bedrijfsongevallen
  • Beroepsziekten
  • Fouten in het ziekenhuis
  • Ondeugdelijke producten of gebrekkige zaken
  • Ongevallen veroorzaakt door een dier
  • Ongevallen tijdens sport of spel
  • Geweldsdelicten
  • Seksuele delicten


Waarom Expert Advocaten?

Als het gaat om je gezondheid en je financiën is het belangrijk dat je hulp krijgt van een specialist. Mr. E.W. (Erik-Wim) Stals is een gespecialiseerde LSA Letselschade Advocaat met jarenlange ervaring. Erik-Wim is aangesloten bij de Vereniging voor Letselschade Advocaten (www.lsa.nl).

Niet iedere advocaat mag zich LSA Letselschade Advocaat noemen. Dat mogen alleen de leden van bovengenoemde vereniging. Voor LSA Letselschade Advocaten gelden de hoogst denkbare kwaliteitseisen.

Als LSA Letselschade Advocaat kun je procederen bij de rechtbank als dat noodzakelijk is. Verzekeraars weten daarnaast heel goed weten wie ze tegenover zich hebben. Dit betekent een serieuze schaderegeling waar je als slachtoffer van kunt profiteren.

In heel Nederland zijn slechts een paar honderd LSA Letselschade Advocaten werkzaam. In Twente kunt u contact opnemen met Erik-Wim. Het eerste gesprek is altijd gratis en als u het prettig vindt, komt Erik-Wim bij u thuis.

Wat kost dat?

Het prettige van de letselschadebranche is dat je als slachtoffer in vrijwel alle gevallen niet te maken krijgt met kosten. Veelal is de dienstverlening gratis. Hoe kan dit?

Op het moment dat de aansprakelijkheid voor het ontstaan van een ongeval door de aansprakelijke partij of zijn verzekeraar is erkend, worden de kosten van de advocaat onderdeel van de schade. Dit betekent dat deze kosten door de aansprakelijke partij worden betaald. Dit is veelal een verzekeraar.

Wat als de aansprakelijkheid niet wordt erkend? In dat geval kunnen wij onder voorwaarden voor u werkzaam zijn op basis van gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging). Verder wordt bekeken of onze kosten kunnen worden voldaan door uw rechtsbijstandsverzekering.


Meer weten?

Erik-Wim Stals

Erik-Wim is de specialist op het gebied van de afhandeling van letselschadezaken. Hij is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Erik-Wim is sinds 2007 advocaat en medeoprichter van dit kantoor. Naast letselschadezaken behandelt Erik-Wim ook zaken op het gebied van sociale zekerheid en erfrecht.


Meer weten wij helpen graag!

CONTACT