Uw Familierecht Expert

Mr. Loes Eshuis-Nijmeijer
 

Uw Familierecht Expert

Mr. Anne de Ruiter-Oude Ophuis
 

Uw Familierecht Expert

Mr. Loes Eshuis-Nijmeijer
 

Uw Familierecht Expert

Mr. Anne de Ruiter-Oude Ophuis
 

Kinder- en partneralimentatie

Het Rapport Alimentatienormen, heeft u daar wel eens van gehoord?

Onze advocaten/mediators, Anne de Ruiter-Oude Ophuis en Loes Eshuis-Nijmeijer, kennen het bijna 70 pagina’s tellende rapport bijna uit hun hoofd. In het rapport staan de uitgangspunten vermeld voor de berekening van de kinder- en partneralimentatie. Een belangrijk naslagwerk voor de praktijk.

Bijna dagelijks wordt het rapport er op nageslagen als er een berekening voor alimentatie moet worden opgesteld. Net als dat er bij omgangsregelingen geen ‘standaard’ is, is dat er voor alimentatie evenmin.

De hoogte van het bedrag aan kinder- en partneralimentatie is onder meer afhankelijk van het inkomen van partners tijdens het huwelijk, het aantal kinderen en de leeftijd van de kinderen. Bepalend is de huidige draagkracht van beide ouders (en eventueel stiefouders), waarbij rekening kan worden gehouden met de financiële situatie. Maatwerk dus.

Gaan jullie uit elkaar en wil je graag een alimentatieberekening laten opstellen? Of is er sprake van een wijziging van omstandigheden waardoor de eerdere alimentatie niet meer passend is, bijvoorbeeld bij een verlaging van het inkomen door het verlies van een baan. Of is er sprake van een inkomensvooruitgang, ook dat kan aanleiding zijn voor een nieuwe berekening.

Bij vragen over alimentatie, een omgangsregeling of de erkenning en gezag kunt u altijd bij Anne of Loes terecht. Onze familierecht specialisten kunnen al uw vragen beantwoorden en u voorzien van deskundig advies!

Anne is een gedreven advocate gespecialiseerd in het familierecht.

Ze behandelt ook zaken op het gebied van erfrecht. Ze is sinds 2010 advocaat en vanaf 2013 lid van de vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFas). Naast advocaat is zij tevens werkzaam als scheidingsmediator. Anne is medeoprichter van dit kantoor.

Mr. Anne De Ruiter-Oude Ophuis

Meer weten? Wij helpen u graag! Contact