Uw Familierecht Expert

Mr. Loes Eshuis-Nijmeijer
 

Uw Familierecht Expert

Mr. Anne de Ruiter-Oude Ophuis
 

Uw Familierecht Expert

Mr. Loes Eshuis-Nijmeijer
 

Uw Familierecht Expert

Mr. Anne de Ruiter-Oude Ophuis
 

Scheiden of uit elkaar

Gemiddeld één op de drie huwelijken leidt tot een echtscheiding. Dit is een ingrijpende gebeurtenis en het is belangrijk om je hierbij door een advocaat te laten adviseren op juridisch vlak. Onze advocaten hebben ook oog voor de emotionele kant van de echtscheiding die vaak van grote invloed is.

Wat komt er bij een echtscheiding kijken? Als er kinderen zijn is op de eerste plaats van belang dat er een goede regeling voor de kinderen komt. Waar gaan zij wonen en hoe zal het contact met de andere ouder er uit zien? Dit soort afspraken kunnen worden vastgelegd in een ouderschapsplan.

Daarnaast zijn er ook financiële zaken die geregeld moeten worden. Hoe zit het met de woning? Moet die verkocht worden of blijft één van de echtgenoten er wonen? Hoe gaan we de bankrekeningen verdelen? Wat is de waarde van de onderneming? En hoe zit het met de lijfrentepolis? Allemaal aspecten die aan de orde zullen komen afhankelijk van de situatie.
Ook als je niet getrouwd bent, maar samenwoont, moeten er zaken worden geregeld. In dat geval geldt eveneens dat het verstandig is om een ouderschapsplan voor de kinderen op te stellen. En de voorgaande vragen die betrekking hebben op de financiën kunnen ook in een samenleefsituatie van toepassing zijn.

In veel gevallen lukt het partners om samen (met behulp van een mediator) afspraken te maken en die schriftelijk vast te leggen in het ouderschapsplan en een echtscheidingsconvenant. In de situaties dat dit niet lukt, kunnen de geschilpunten aan de rechtbank worden voorgelegd.

Anne de Ruiter-Oude Ophuis en Loes Eshuis-Nijmeijer kunnen u in verschillende situaties helpen en adviseren. Gaat het niet om een scheiding? Maar om het maken van afspraken omtrent een omgangsregeling, de kinder- of partneralimentatie of de erkenning en gezag van uw kind? Ook hierin zijn Anne en Loes gespecialiseerd. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan vrijblijvend contact op met één van hen!

Alvast een paar tips

  1. Probeer samen met uw aanstaande ex-partner alvast te kijken naar een regeling voor de kinderen. Het brengt vaak veel rust in de situatie als hierover geen discussie is.
  2. Breng zoveel mogelijk de financiële situatie in kaart zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  3. Heb je het vermoeden dat jouw partner schulden maakt, neem dan zo snel mogelijk contact op, zodat de aansprakelijkheid hiervoor zoveel mogelijk kan worden beperkt.

Anne is een gedreven advocate gespecialiseerd in het familierecht.

Ze behandelt ook zaken op het gebied van erfrecht. Ze is sinds 2010 advocaat en vanaf 2013 lid van de vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFas). Naast advocaat is zij tevens werkzaam als scheidingsmediator. Anne is medeoprichter van dit kantoor.

Mr. Anne De Ruiter-Oude Ophuis