Uw letselschade Expert

Mr. E.W. (Erik-Wim) Stals
stals@expertadvocaten.nl
0546 745 461

Uw letselschade Expert

Mr. E.W. (Erik-Wim) Stals
stals@expertadvocaten.nl
0546 745 461

Letselschade advocaat in Overijssel

Je spreekt van letselschade als je door een ander persoon een verwonding, kwetsuur, blessure of ander soort van letsel hebt opgelopen en hier last van hebt. Als iemand anders hier aansprakelijk voor is, dan is het mogelijk om een schadevergoeding te claimen via een rechtszaak. Het is verstandig om bij dit soort gevallen een letselschadeadvocaat in te schakelen. Letselschade advocaten zijn gespecialiseerd in het afhandelen van dit soort zaken. Letselschade kan veroorzaakt worden door diverse ongevallen, hierbij kun je denken aan verkeersongevallen en bedrijfsongevallen, maar ook bij fouten in het ziekenhuis en bij ongevallen tijdens sport of spel kan er letselschade ontstaan waar uiteindelijk een rechtszaak uit voort kan vloeien.

Ben je op zoek naar een letselschade advocaat in Overijssel? Advocatenbureau Expert Advocaten zit gevestigd in Almelo en heeft een gespecialiseerde LSA Letselschade Advocaat in dienst. Een letselschade advocaat helpt bij het verhalen van de schade en de afhandeling van letselschadezaken. Er zijn diverse vormen van letselschade in Overijssel. Deze kunnen ontstaan door allerlei oorzaken. Er kan een arbeidsongeval plaatsvinden op het werk waardoor misschien niet een persoon maar een bedrijf of firma aansprakelijk is, er kan een ongeluk plaatsvinden waardoor een ander persoon aansprakelijk gesteld kan worden en er kan bijvoorbeeld een gebrekkig product geleverd worden door een bedrijf wat zorgt voor letselschade. Bij immateriële schade kan de rechter een uitspraak doen dat het slachtoffer recht heeft op smartengeld. Dit geldt dan als compensatie voor de geleden immateriële schade. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de ernst van de schade, de leeftijd van het slachtoffer, en de beperkingen die het slachtoffer oploopt.

Hulp bij letselschade in Overijssel

Als je slachtoffer wordt van letselschade, dan kan je leven in een klap op de kop staan. Afhankelijk van wat het letsel is, kan je normale levensstijl (tijdelijk) ontregeld worden. Het kan voor komen dat je niet meer kunt werken of dat je niet meer kunt sporten en dat je ineens hulp behoevend wordt. Letselschade in Overijssel kan dus een erg ingrijpende verandering betekenen voor jou en je familie en daarom is het belangrijk dat je goed wordt bijgestaan en dat je laat uitzoeken of je recht hebt op een schadevergoeding.

Een voordeel van de letselschadebranche is dat je je als slachtoffer in de meeste gevallen geen zorgen hoeft te maken over de kosten van een advocaat. De dienstverlening is vaak gratis, want op het moment dat de aansprakelijkheid van de ontstane schade wordt vastgesteld bij de andere partij, dan worden de kosten van een advocaat onderdeel van de schade en die komen dus op het conto van de aansprakelijk gestelde partij. Deze kosten komen meestal bij de verzekeraar terecht. Stel dat de aansprakelijkheid niet wordt erkend dan bestaat de mogelijkheid dat een advocatenkantoor onder voorwaarden werkzaam zijn op basis van gefinancierde rechtsbijstand en zal er onderzocht worden of de kosten van een advocaat betaald kunnen worden uit uw rechtsbijstandverzekering.

Lichamelijk en geestelijk letsel

Naast lichamelijk letsel wat kan ontstaan bij een ongeval, is het ook goed mogelijk dat er bij een slachtoffer geestelijk letsel is ontstaan. Denk hierbij aan emotionele en psychische schade die ontstaat omdat u dingen anders beleefd na een ernstig ongeval. Geestelijk letsel is in sommige gevallen soms wel moeilijker om mee om te gaan dan lichamelijk letsel dus een schadevergoeding voor de ontstane schade is zeker op zijn plaats. Enkele voorbeelden van vormen van psychische schade kunnen zijn slecht slapen, wakker schrikken van angst of een trauma waardoor het slachtoffer bepaalde acties niet meer durft uit te voeren zoals autorijden. Als een slachtoffer ervoor kiest om een proces aan te gaan dan moet er rekening mee gehouden worden dat er een langdurig en ingewikkeld proces kan volgen en dat het soms wel jaren kan duren voordat er een uitspraak wordt gedaan en een eventuele schadevergoeding uitgekeerd wordt.

Erik-Wim is de specialist op het gebied van de afhandeling van letselschadezaken

Mr. EW (Erik-Wim) Stals

Meer weten? Wij helpen u graag! Contact

Waarom kiezen voor Expert Advocaten?

Expert Advocaten is een advocatenkantoor met ambitie dat op 1 juli haar deuren heeft geopend in Almelo (Overijssel). We zijn een advocatenkantoor dat zich wil onderscheiden en wil behoren tot de nieuwe generatie advocatuur. Dit houdt in dat we veel waarde hechten aan een duidelijke en heldere communicatie en onze cliënten niet willen belasten met jargon en ouderwets taalgebruik. We vinden het belangrijk dat er makkelijk en vlot persoonlijk contact mogelijk is en we werken volgens de Twentse “no-nonsens” mentaliteit. Onze advocaten zijn specialist op hun eigen vakgebied en dit geldt zeker voor onze LSA Letselschade Advocaat Erik-Wim Stals die je kunt inschakelen bij letselschade in Overijssel.

Expert Advocaten is werkzaam voor cliënten uit heel Nederland. We vinden het belangrijk dat iedereen toegang tot het recht en we zijn werkzaam voor particulieren maar ook voor bedrijven. We realiseren ons goed dat de klassieke advocatuur verandert en we willen graag voorop lopen op het gebied van digitale veranderingen. De gehele rechtsspraak in Nederland wordt gedigitaliseerd en doordat wij graag mee gaan met deze verandering is het voor onze klanten erg makkelijk om hun eigen dossier online in te zien op ieder moment van de dag in ons softwaresysteem. Heeft u de hulp nodig van een advocaat bij een bepaalde zaak? Expert Advocaten uit Overijssel is onder andere gespecialiseerd in letselschade, familierecht, arbeidsrecht, huurrecht en erfrecht. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of de telefoon of kom bij ons langs in ons bedrijfspand aan de Wierdensestraat in Almelo.