Arbeidsrecht in Nijverdal, Rijssen en Wierden

Je spreekt van arbeidsrecht als het gaat over de verhouding tussen een werkgever en werknemer. Er is sprake van een werkgever-werknemer relatie wanneer iemand door middel van een arbeidsovereenkomst zich ertoe verbindt om onder het gezag van de werkgever te werken. De werknemer ontvangt in dat geval vaak loon van de werkgever. Arbeidsrecht is nodig om de werknemer te beschermen. Een werknemer heeft bepaalde rechten tegen de dominante positie van de werkgever. Een van de voorbeelden van arbeidsrecht voor werknemers is het recht op een minimumloon of het hebben van vrij dagen/ vakantiedagen. Ook is het arbeidsrecht erg belangrijk bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Arbeidsrecht advocaten zijn gespecialiseerd in het afhandelen van dit soort zaken. Geschillen in het arbeidsrecht komen regelmatig voor. Het is verstandig om in dit soort gevallen meteen aan de bel te trekken en hulp in te roepen van een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht.
Ben je op zoek naar een arbeidsrecht advocaat in Nijverdal, Rijssen of Wierden? Advocatenbureau Expert Advocaten is gevestigd in Almelo en heeft gespecialiseerde arbeidsrecht advocaten in dienst. Een arbeidsrecht advocaat helpt bij het arbeidsgeschil en de afhandeling. Er zijn diverse vormen van arbeidsgeschillen en deze kunnen ontstaan door verschillende zaken.

Hulp bij arbeidsrecht in Nijverdal, Rijssen en Wierden

In Nederland is ongeveer tweederde van alle mensen in dienst bij een werkgever. Dit zijn ongeveer 7,5 miljoen mensen in Nederland. Een baan speelt vaak een belangrijke rol in het leven van een werknemer. In de meeste gevallen zorgt de werkgever ervoor dat de werknemer een inkomen krijgt. Voor een werkgever en de werknemer is het van belang dat de samenwerking op een prettige manier verloopt. Toch gaat het vaak mis en kan er op een gegeven moment een situatie ontstaan dat u een arbeidsrecht advocaat nodig heeft in Nijverdal, Rijssen en Wierden. Wij kunnen u met verschillende problemen met arbeidsrecht helpen. Opstellen en beoordelen van een vaststellingsovereenkomst voor de beëindiging van het dienstverband, controleren en opstellen van een arbeidsovereenkomst of een concurrentiebeding, hoe om te gaan met een zieke werknemer en wat te doen bij een schorsing of non-actiefstelling zijn enkele voorbeelden.
Bij een arbeidsgeschil kunnen er verschillende opties zijn voor het voldoen van de kosten. Wij van Expert Advocaten zullen eerst bekijken of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat de kosten op de werkgever worden verhaald. Tot slot kunnen de kosten op basis van het uurtarief in rekening worden gebracht. De advocaten zullen hierover tijdens de eerste bespreking duidelijkheid kunnen geven.

Waarom in Nijverdal, Rijssen of wierden kiezen voor Expert advocaten?

Expert Advocaten is een advocatenkantoor dat zich wil onderscheiden en wil behoren tot de nieuwe generatie advocatuur. Dit houdt in dat we veel waarde hechten aan een heldere en duidelijke communicatie. We vinden het belangrijk dat er vlot en makkelijk persoonlijk contact mogelijk is en we werken volgens de Twentse “no-nonsens” mentaliteit. Onze advocaten zijn specialist op hun eigen vakgebied en dit geldt zeker voor onze arbeidsrecht advocaten. We vinden het belangrijk dat iedereen toegang tot het recht en we zijn werkzaam voor particulieren maar ook voor bedrijven. Wij gaan graag mee in de digitalisering. Het is voor onze klanten erg makkelijk om hun eigen dossier online in te zien op ieder moment van de dag in ons softwaresysteem. Heeft u de hulp nodig van een advocaat bij een bepaalde zaak? Expert Advocaten uit Almelo is onder andere gespecialiseerd in letselschade, familierecht, arbeidsrecht, huurrecht en erfrecht. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of de telefoon of kom bij ons langs in ons in Almelo.