Arbeidsrecht

Ongeveer tweederde van alle mensen in Nederland zijn in dienst bij een werkgever. Dit zijn bijna 7,5 miljoen mensen. Een baan speelt dan ook vaak een belangrijke rol in het leven van een werknemer. Voor een werkgever is het uiteraard ook van belang dat een werknemer op een prettige manier zijn of haar functie kan uitoefenen.

Toch loopt dit niet altijd vlekkeloos en kan er op enig moment de situatie ontstaan dat je een arbeidsrecht advocaat nodig hebt, denk aan de volgende situaties:

  • het opstellen en beoordelen van een vaststellingsovereenkomst voor de beëindiging van het dienstverband;
  • het controleren en opstellen van een arbeidsovereenkomst of een concurrentiebeding;
  • een werknemer functioneert niet naar behoren of dit wordt jou als werknemer verweten, er zou sprake zijn van disfunctioneren;
  • het aanvragen van een ontslag bij het UWV of de kantonrechter of het verweer van een werknemer hiertegen
  • hoe om te gaan met een zieke werknemer;
  • wat te doen bij een schorsing of non-actiefstelling?

Mocht je tegen één van deze problemen of een ander probleem op het gebied van arbeidsrecht aan lopen, neem dan contact op met mr. Loes Eshuis-Nijmeijer of mr. Anne De Ruiter-Oude Ophuis. Zij zijn gespecialiseerd als arbeidsrecht advocaat en kunnen u van al het noodzakelijk advies voorzien.

Wat kost een arbeidsrecht advocaat?

Bij een arbeidsgeschil kunnen er verschillende opties zijn voor het voldoen van de kosten. De arbeidsrecht advocaat of advocaten zullen eerst bezien of je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat de kosten op de werkgever worden verhaald. Tot slot kunnen de kosten op basis van het uurtarief in rekening worden gebracht. De arbeidsrecht advocaat zal je hierover tijdens de eerste bespreking duidelijkheid kunnen verschaffen.

Naast mijn passie voor familierecht behandel ik ook zaken op het gebied van arbeidsrecht.

Loes is specialist op het gebied van familierecht en arbeidsrecht. Zij is lid van de Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFas). Loes is ook scheidingsmediator en medeoprichter van dit kantoor. Loes is sinds 2010 als advocaat werkzaam. Zij heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied “Familierecht” en “Arbeidsrecht” geregistreerd.

Mr. L.J.A. (Loes) Eshuis-Nijmeijer

Meer weten? Wij helpen u graag! Contact